Vragen rond ziekte en arbeidsongeschiktheid. Erica Wits over nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Jim Faas neemt u mee in de wondere WIA wereld. Doelgroep: advocaten, arbeidsrechtjuristen.
https://legalplanet.nl/cursus/masterclass-de-zieke-werknemer-23-september-2024/Jim Faas en Natascha Schenk nemen je mee in de bewijslastverdeling in arbeidsongeschiktheidszaken. Gekeken wordt naar de verhouding tussen het UWV, de burger en de werkgever. Wie moet wat bewijzen?
https://legalplanet.nl/cursus/bewijslastverdeling-in-arbeidsongeschiktheidszaken-10-juni-2024/Inzicht in de denkwereld van verzekeringsartsen is onmisbaar om werkgevers en werknemers goed te kunnen adviseren rond de WIA-beoordeling. Plus een kijkje in de keuken van de bestuursrechter.
https://www.lisz.nl/onze-opleidingen/de-wia-denkwereld-van-verzekeringsarts-en-bestuursrechter/Break-out sessie Nederlandse Long Covid Dag 2024. Presentatie samen met Ernst Jurgens en Monika Marlissa.
https://academicmedicaleducation.com/nl/meeting/nederlandse-long-covid-dag-2024Onderdeel van de vierdaagse Basiscursus “Medisch Specialistische Rapportage” voor deelnemers, die al ervaring hebben met het verrichten van expertises of deelnemers met geen of minder ervaring.
https://nvmsr.nl/wp-content/uploads/2024/04/Programma-NVMSR-Basiscursus-2024.pdfDoelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Hoe is het om als verzekeringsarts bezwaar en beroep bij UWV jarenlang gewend te zijn van binnen naar buiten te kijken en dan de blik om te draaien van buiten naar binnen?
https://radifederatie.nl/pe-sessies/Vragen rond ziekte en arbeidsongeschiktheid. Erica Wits over nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Jim Faas neemt u mee in de wondere WIA wereld. Doelgroep: advocaten, arbeidsrechtjuristen.
https://legalplanet.nl/cursus/masterclass-de-zieke-werknemer-15-november-2023/Leven en werken met een psychische aandoening. Onderwerpen: DSM5 stand van zaken, privacy bij psychische problemen, ADHD bij volwassenen, stressgerelateerde klachten, de antisociale persoonlijkheid.
https://www.scem.nl/evenement/fields-6/2777-leven-en-werken-met-een-psychische-aandoening.htmlDoelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Doelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Update voor professionals in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Deze keer over: jeuk, oorsuizen (het wordt toch geen tinnitus?), schouderproblemen, autisme, obesitas en: 'Eva is geen Adam'.
https://www.scem.nl/evenement/2651-de-bijblijfsessie-2023.htmlDoelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Leven en werken met een neurologische aandoening. Onderwerpen: dunne vezelneuropathie, update ziekte van Parkinson, neurologische POST_COVID klachten, hyperkinetische bewegingsstoornissen en PCS.
https://www.scem.nl/evenement/2511-leven-en-werken-met-een-neurologische-aandoening.htmlOnderdeel van de 4 daagse Basiscursus "Medisch Specialistische Rapportage" voor deelnemers, die al ervaring hebben met het verrichten van expertises of deelnemers met geen of minder ervaring.
https://nvmsr.nl/nvmsr-basiscursus/Doelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Wat is kwaliteit als het gaat om een deskundigenbericht? Vanuit welke invalshoek kijken we naar die kwaliteit? En wie kijkt daarnaar? Diverse sprekers besteden aan uiteenlopende aspecten aandacht.
https://www.lrgd.nl/nl-nl/LRGD/Symposia/Symposium-2021Doelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Wout de Boer & bedrijfsarts Jurjen Breedijk: de historie van het beoordelen van ziekteverzuim. Jim Faas & psychiater Alan Ralston: het wel en wee van artsen die werken in administratieve organisaties.
https://www.nvvg.nl/agenda/congres/symposium-verzekeringsgeneeskunde-gisteren-en-vandaag-en-morgen/Naast de stand van zaken rond COVID ook ruim aandacht voor infecties die al langer in ons midden zijn: HIV, hepatitis, Q-koorts en Lyme.
https://www.scem.nl/evenement/2259-leven-en-werken-met-en-na-infectieziekten.htmlOnderdeel van de vierdaagse Basiscursus “Medisch Specialistische Rapportage” voor deelnemers, die al ervaring hebben met het verrichten van expertises of deelnemers met geen of minder ervaring.
https://nvmsr.nl/nvmsr-basiscursus/Met o.a. Manu Keirse over rouw, Anita Hubner en Menno Oosterhoff over stigma. GGZ-professionals en professionals in het domein werk, inkomen en arbeidsongeschiktheid in dialoog.
https://www.lemion.nl/werk/Update voor professionals in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Deze keer: actualiteiten slaapstoornissen, voetklachten, herstel bij COVID19, impact van rouw, EBM-update psychotherapieën.
https://www.scem.nl/evenement/2113-de-bijblijfsessie-2021.htmlPresentatie van de knelpunten en aanbevelingen uit het proefschrift 'Bruggen bouwen over de kenniskloof, de inzet van medisch deskundigen door de bestuursrechter in arbeidsongeschiktheidsgeschillen'.
https://osr.nl/cursusaanbod/themabijeenkomst-kennisnet-sociale-zekerheid?VariantID=20200311Onderdeel van de vierdaagse Basiscursus “Medisch Specialistische Rapportage” voor deelnemers, die al ervaring hebben met het verrichten van expertises of deelnemers met geen of minder ervaring.
https://nvmsr.nl/nvmsr-basiscursus/Doelgroep: leden zittende magistratuur, ervaren juridisch medewerkers, stafjuristen en gerechtsauditeurs. Hoe om te gaan met geschillen over 'moeilijk te objectiveren' ziektebeelden.
https://ssr.nl/cursus/brzmwhip/Nascholing over de klinische ontwikkelingen bij 4 veel voorkomende kankerdiagnoses, de prognose en beperkingen: huidkanker, borstkanker, prostaatkanker en darmkanker.
https://www.scem.nl/evenement/2011-leven-en-werken-met-en-na-kanker.htmlpresentatie sector bestuursrecht rechtbank Zeeland-West-Brabant naar aanleiding van proefschrift 'Bruggen bouwen over de kenniskloof'
https://www.rechtspraak.nl/organisatie-en-contact/organisatie/rechtbanken/rechtbank-zeeland-west-brabantAanbevelingen voor de inzet van medisch deskundigen in arbeidsongeschiktheidsgeschillen door mr. dr. Jim Faas, auteur van het proefschrift 'Bruggen bouwen over de kenniskloof'
https://ssr.nl/cursus/brrrdvsz/Update voor professionals in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Deze keer: actualiteiten darmkanker, genderdysforie, bariatrie, hartziekten bij vrouwen, contacteczeem en 'millenials'.
https://www.scem.nl/evenement/1893-de-bijblijfsessie-2020.htmlOver de inzet van medisch deskundigen in arbeidsongeschiktheidsgeschillen door de bestuursrechter
https://www.vgdagen.nl/Jim Faas onderzocht de intrigerende materie van rechtszaken over arbeidsongeschiktheid en ontrafelde waar het wringt en fout gaat. Op uitnodiging presenteert hij het eindresultaat.
https://www.scheltema.nl/evenementen/presentaties/presentatie-bruggen-bouwen-over-de-kenniskloof-van-jim-faas/Psychische klachten zijn de oorzaak van meer dan de helft van alle ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. GGZ-professionals en bedrijfs- en verzekeringsartsen in dialoog.
https://www.lemion.nl/werk/